RSS Feed

Bitcoin aanvaarden in je winkel: Is het vandaag al de moeite?

De bekendheid van Bitcoin neemt steeds verder toe en je ziet dat mensen op steeds meer plekken willen en kunnen betalen met de cryptocurrency. Heb jij een (online) winkel en wil je betalingen met BTC kunnen accepteren? Of vraag jij je af of het vandaag al de moeite is? Wij hebben wat meer informatie voor je op een rij gezet zodat je een goed onderbouwde keuze kunt nemen.

Bitcoin aanvaarden in je winkel

Voordelen van BTC accepteren

Het is zeker niet te vroeg om te beginnen met het accepteren van BTC. Hier zitten namelijk talrijke voordelen aan. Bitcoins zijn een goedkope, snelle en veilige manier om betalingen te accepteren, zowel in een fysieke winkel als in een webshop. Een aantal voordelen zijn:

  • Betalen met BTC is fraudebestendig want frauderen is zo goed als onmogelijk
  • Er zijn geen chargeback-mogelijkheden om betalingen terug te draaien
  • Transactie is snel en binnen enkele seconden afgerond
  • Transactie is anoniem en de klant hoeft geen persoonlijke gegevens achter te laten
  • Je kunt overal ter wereld met BTC betalen zonder restricties
  • Je hebt het voordeel één van de eerste bedrijven in jouw bedrijfstak te zijn die BTC accepteert waardoor je een trendsetter bent
  • Geen valutarisico want je kunt BTC direct omzetten in fiat

bitcoin dame

Hoe kun je BTC accepteren?

In principe heb je alleen een bitcoin-wallet nodig en een bitcoin-adres om betalingen binnen te krijgen. De meest praktische manier om bitcoins te accepteren is echter via een zogenaamde betalingsprovider. Deze dienstverlener kan je helpen om risicoloos en gemakkelijk bitcoins te accepteren.

Het grootste voordeel wanneer je gebruikmaakt van een betalingsprovider is dat jij je als winkelier niet bezig hoeft te houden met de achterliggende techniek en koers-fluctuaties. Wanneer je wilt kun je bijvoorbeeld de betaalde bitcoins direct laten omrekenen. Jouw klant betaalt dan met bitcoins en jij ontvangt je geld in euro’s. Deze betalingsprovider kan ook ingeschakeld worden voor bijvoorbeeld het integreren van een bitcoin-betaaloptie in de webshop of de winkelier voorzien van de benodigde apparatuur voor in de winkel, het is namelijk niet helemaal hetzelfde als gewone betaalkaarten aanvaarden, natuurlijk.

Zelf BTC accepteren

Je hebt helemaal geen derde partij nodig om jouw BTC te accepteren, dat is het mooie aan bitcoins. Dit is niet de meest gemakkelijke manier, maar als jij gek bent op technologie en graag nieuwe avonturen aangaat is het wel heel leuk om te leren hoe je zelf BTC kunt accepteren. Misschien wil jij de bitcoins die je binnenkrijgt niet omzetten naar euro’s, of wil je eerst eens peilen of er überhaupt mensen interesse hebben in het betalen met bitcoins voordat je deze betalingsoptie aan gaat bieden.

Wat je nodig hebt: een BTC adres dat je deelt met jouw klant. Je zult wel handmatig de prijs moeten omrekenen van euro naar BTC wanneer je geen gebruik maakt van een betalingsprovider. Tenzij je alle prijzen in BTC noteert maar met de koersfluctuaties is het nog altijd praktisch om dit bij te houden. Als je ook andere crypto-coins zou gaan aanvaarden wordt dat natuurlijk nog een stuk ingewikkelder…

bitcoin munt